KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Oprócz oczywistego tradycyjnego wykorzystania kaszy, możesz z nią trochę poeksperymentować. Z racji swojej uniwersalności jest świetną bazą do odkrywania nowych smaków. Możesz dodać ją do wszystkich farszy i nadziewać nią warzywa – dzięki swojej lepkości spala w jedną całość różne elementy bez użycia mąki.
Chwilowy brak produktu
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kaszę jęczmienną uzyskuje się ze starannie wyselekcjonowanego ziarna jęczmienia. Wybrane ziarno musi być wytrzymałe ze względu na obróbkę mechaniczną, którą przejdzie zanim stanie się kaszą jaką znamy i która jest zdatna do spożycia – stąd wysoka selekcja ziaren.
Królowa polskich gulaszy
Nie bez powodu akurat ta kasza jest okrzyknięta królową wśród polskiego przemysłu kaszarskiego – aż 70% z produkcji kasz w Polsce, to właśnie kasza jęczmienna. Żaden gulasz, który trafia na polskie stoły nie może być podany bez towarzystwa kaszy jęczmiennej. Żaden krupnik nie pojawi się na stole bez tej kaszy. Jest ona nieodzownym elementem w tradycyjnej polskiej kuchni. Doceniana przede wszystkim ze względu na swój doskonały smak, ale również ze względu na konsystencję, jaką ma po ugotowaniu.
Nie tylko tradycyjnie
Oprócz oczywistego tradycyjnego wykorzystania kaszy, możesz z nią trochę poeksperymentować. Z racji swojej uniwersalności jest świetną bazą do odkrywania nowych smaków. Możesz dodać ją do wszystkich farszy i nadziewać nią warzywa – dzięki swojej lepkości spala w jedną całość różne elementy bez użycia mąki.