KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Przyprawa do shoarmy to orientalna mieszanka ziół i przypraw, w której składzie znajduje się: kumin, kolendra, czosnek, papryka słodka, kurkuma, goździk, cayenne, imbir, sól himalajska różowa, mięta, pietruszka, marchew.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki do shawarma
Przyprawa do shawarmy to orientalna mieszanka ziół i przypraw, w której składzie znajduje się: kumin, kolendra, czosnek, papryka słodka, kurkuma, goździk, cayenne, imbir, sól himalajska różowa, mięta, pietruszka, marchew.
Powiew orientu
Shoarma to potrawa kuchni arabskiej, która coraz częściej zaczyna pieścić zmysły ludzi z całego świata. Fenomen tego dania tkwi w krojonym na drobne kawałki pieczonym mięsie wzbogaconym o kompozycję aromatycznych ziół, a czasem także warzyw – na przykład papryki i pieczarek. Nic dziwnego, że niepowtarzalny smak wschodnich przypraw (m.in. kurkumy i kuminu) skrada podniebienie wielu osób.
Do czego dodać przyprawę do shawarmy
Tę niezwykle aromatyczną mieszankę przypraw możemy z powodzeniem wykorzystać w polskiej kuchni. Świetnie będzie współgrać z mięsem pociętym w paski – smażonym lub grillowanym. Najodpowiedniejszy wydaje się drób, wieprzowina bądź jagnięcina. Całość należy spożywać zawiniętą w tortillę lub inny placek, w towarzystwie świeżych warzyw. Smak znakomicie podkreśli też sos czosnkowy lub pikantna salsa chili. Przyprawa do shawarmy z pewnością zainspiruje niejedną osobę do kulinarnych podróży.
SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: KUMIN, KOLENDRA, CZOSNEK, PAPRYKA SŁODKA, KURKUMA,CHILLI, IMBIR, PIEPRZ CZARNY, CYNAMON, MARCHEW, SÓL HIMALAJSKA, MIĘTA, PIETRUSZKA NAĆ.
Kraj pochodzenia: Polska