Najczęściej kupowane przyprawy

Przyprawa do bigosu i kapusty

Nowy produkt

Pierwsze wzmianki o bigosie jako o potrawie, którą prawdopodobnie dzisiaj znamy pochodzą z XVII wieku. Już wtedy była to mieszanina dwóch rodzajów kapust – kapusty białej i kapusty kiszonej z dodatkiem mięsa...

Więcej szczegółów

4,99 zł brutto

  • Składniki przyprawy:

    Przyprawa do bigosu i dań z kapusty jest efektem idealnego doboru wielu składników. Różne proporcje papryki słodkiej, kminku, soli himalajskiej różowej, gorczycy, pomidorów, cebuli, kolendry, marchwi, ziela angielskiego, pieprzu czarnego, majeranku, jałowca, papryki wędzonej, liścia laurowego i pieprzu cayenne.

    Znakomita polska przyprawa

    Pierwsze wzmianki o bigosie jako o potrawie, którą prawdopodobnie dzisiaj znamy pochodzą z XVII wieku. Już wtedy była to mieszanina dwóch rodzajów kapust – kapusty białej i kapusty kiszonej z dodatkiem mięsa. Przez tak wiele lat historii tej potrawy miała ona kilka swoich modyfikacji, jednak najbardziej zakorzeniona w polskiej tradycji jest wersja bigosu z dodatkiem grzybów, śliwek wędzonych i całej palety różnorodnych przypraw. Dziś po kilku rewolucjach do kapusty i mięsa możemy dodać pieczołowicie przygotowaną i opartą na staropolskiej tradycji przyprawę do bigosu, która ma silnie wyczuwalną nutę kminku. Dzięki niej uzyskamy idealnie wkomponowany w tradycję smak i aromat.

    Kompozycja nie tylko do bigosu

    Choć przyprawa powstała głównie z myślą o bigosie, może być również z powodzeniem używana we wszystkich potrawach, w której bazowym elementem jest kapusta.

    SKŁADNIKI W ZMIENNYCH PROPORCJACH: PAPRYKA SŁODKA, KMINEK,  CEBULA, POMIDOR, ZIELE ANGIELSKIE, PIEPRZ CZARNY, MAJERANEK,  JAŁOWIEC, GORCZYCA, SÓL HIMALAJSKA, MARCHEW, SELER.

    Kraj pochodzenia: Polska

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)