KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Choć podstawowym zastosowaniem tej przyprawy jest karkówka, tak jej zastosowanie jest praktycznie nieograniczone. Ta mieszanka świetnie sprawdzi się w połączeniu z mięsem wieprzowym, czy to z mielonym, czy z łopatką, szynką a nawet schabem. Z powodzeniem możesz ją również wykorzystać do pieczonej wołowiny, dzięki niej nabierze ona zupełnie nowego smaku.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Przyprawa do karkówki składa się z: soli himalajskiej różowej, papryki słodkiej,pieprzu cayenne, cebuli suszonej, kolendry, kminku, gorczycy białej, majeranku, czosnku granulowanego, imbiru, pietruszki nać, jałowca, ziela angielskiego i tymianku – wszystkie dodane w odpowiednich proporcjach.
Ziołowa magia
Karkówka jest bardzo często i chętnie podawana na polskich stołach. Zawsze w towarzystwie młodych ziemniaków i często obok mizerii z ogórków. Choć jej przyprawienie wydaje się proste, tak naprawdę swój pełny smak odkrywa dopiero w towarzystwie odpowiednich ziół. Kolendra, majeranek i tymianek są ziołami, które amatorskie gotowanie wprowadzają na inny poziom kulinarnych podbojów.
Mięsna uczta
Choć podstawowym zastosowaniem tej przyprawy jest karkówka, tak jej zastosowanie jest praktycznie nieograniczone. Ta mieszanka świetnie sprawdzi się w połączeniu z mięsem wieprzowym, czy to z mielonym, czy z łopatką, szynką a nawet schabem. Z powodzeniem możesz ją również wykorzystać do pieczonej wołowiny, dzięki niej nabierze ona zupełnie nowego smaku.
Kraj pochodzenia: Polska