KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Szczypiorek bardzo lubi się z wszelkimi rodzajami twarożków i innych produktów mlecznych. Wystarczy do twarożku dodać odrobiny suszu, szczypty pieprzu i soli i masz gotowe pełnowartościowe i co najważniejsze smaczne śniadanie. Bez tej przyprawy smak chłodników nie byłby taki sam, doskonale podkreśla i uwypukla najważniejsze cechy serwowanego dania.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Znany od starożytności szczypiorek jest jedną z nielicznych roślin, którą można spotkać praktycznie na całym globie. Do Europy przywędrował tysiące lat temu z Azji Środkowej, a jego popularność od tamtych czasów wcale nie zmalała.
Obowiązkowo w polskiej kuchni
Suszony szczypiorek powstaje z dobrze wysuszonych, drobno zsiekanych wyselekcjonowanych jednorocznych roślin. Jego smak łączy słodkość cebulki i ostrość czosnku, dlatego jest to przyprawa bardzo uniwersalna. Dodany do smażącej się jajecznicy rozprzestrzenia swój aromat po całej kuchni. Jego obecność mocno zapisana jest w tradycję polskiej kuchni, jest nieodłącznym elementem wielu polskich dań.
Zastosowanie szczypiorku
Szczypiorek bardzo lubi się z wszelkimi rodzajami twarożków i innych produktów mlecznych. Wystarczy do twarożku dodać odrobiny suszu, szczypty pieprzu i soli i masz gotowe pełnowartościowe i co najważniejsze smaczne śniadanie. Bez tej przyprawy smak chłodników nie byłby taki sam, doskonale podkreśla i uwypukla najważniejsze cechy serwowanego dania.