Najczęściej kupowane przyprawy

Galangal mielony - Gałgan

Nowy produkt

Galangal mielony przywędrował do nas z odległych terenów Indonezji. Jest jednym z kluczowych składników dla kuchni tajskiej i chińskiej, tym popularnych dań takich jak na przykład zupa tom kha. Swoim wyglądem i aromatem przypomina nieco imbir, a ceniony jest właśnie ze względu na wyraźny, pikantny smak z nutą goryczki.

Więcej szczegółów

Chwilowy brak produktu

3,59 zł brutto

  • Na wulkanicznej ziemi

    Galangal mielony przywędrował do nas z odległych terenów Indonezji. Jest jednym z kluczowych składników dla kuchni tajskiej i chińskiej, tym popularnych dań takich jak na przykład zupa tom kha. Swoim wyglądem i aromatem przypomina nieco imbir, a ceniony jest właśnie ze względu na wyraźny, pikantny smak z nutą goryczki.

    Dla dobrego trawienia*

    W medycynie wschodu Galangal mielony stosowany jest jako środek na problemy trawienne: nudności, wzdęcia czy niestrawność. Posiada także właściwości tonizujące i antybakteryjne. Żucie korzenia w surowej postaci pobudza i dodaje energii.
     
    Tajskie nuty w Twojej kuchni

    Galangal mielony to przyprawa istotna przede wszystkim dla kuchni z Dalekiego Wschody, przede wszystkim polecana do dań z ryb i owoców morza, a także warzyw. Znakomicie współgra z chilli, cytryną i imbirem, dlatego doskonale nadaje się do tworzenia własnych, ostrych mieszanek. W niewielkiej ilości z powodzeniem podkreśli smak kurczaka. Warto także poeksperymentować z wykorzystaniem go w domowych nalewkach.

    Kraj pochodzenia: Chiny

    *ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty z tej kategorii (30)