KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
To inaczej liście krzewu nazywanego w naszym kraju wawrzynem szlachetnym. Posiadają wiele cennych właściwości leczniczych* oraz kulinarnych. To roślina silnie zakorzeniona w greckiej kulturze, gdzie uważana była za "lek doskonały".
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Tylko dla najlepszych
To inaczej liście krzewu nazywanego w naszym kraju wawrzynem szlachetnym. Posiadają wiele cennych właściwości leczniczych* oraz kulinarnych. To roślina silnie zakorzeniona w greckiej kulturze, gdzie uważana była za "lek doskonały". Wieńce laurowe otrzymywały najwybitniejsze jednostki społeczeństwa: władcy, zwycięscy igrzysk, lekarze oraz znani poeci i bardowie.
*Panaceum
Starożytni nie mylili się, liść laurowy świetnie sprawdza się w kuchni. Wydobywa i podkreśla smak potraw, a dodatkowo ułatwia ich trawienie oraz łagodzi rewolucje żołądkowe. W różnych formach pomaga na różne schorzenia: w formie olejku leczy się nim bóle reumatyczne, w formie okładów choroby górnych dróg oddechowych, a wywar dodawany do kąpieli działa rozluźniająco.
Do mięs wszelakich
Liść laurowy jest znakomitym kompanem dla ciężkostrawnych dań mięsnych: duszonego, pieczystego, gulaszy, bigosów, a także galaret. Często możemy znaleźć go także w zupach, sosach oraz marynatach. Podkreśla smak potraw oraz dodaje im lekko korzennego aromatu.
Kraj pochodzenia: Turcja
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia
W związku z wykorzystywaniem na terenie zakładu gorczycy, selera, mąki pszennej (gluten), składników mleka i jaj w proszku, orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkt może zawierać śladowe ich ilości.