KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Nowy produkt
Kolendra ma bardzo charakterystyczny aromat, jednak jej najważniejszą umiejętnością jest doskonałe podkreślanie innych smaków, nad którymi absolutnie nie dominuje. Możesz dodać ją do mięsnych marynat, nada im wyśmienitego aromatu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kolendra jest jedną z najstarszych i szalenie docenianych przypraw, wzmianki o niej pojawiają się nawet w Starym Testamencie. Choć pierwotnie występowała głównie w Egipcie i Sudanie, tak obecnie hodowana jest głównie w Rosji i Indiach.
Słodycz zamknięta w nasionach
Nasiona tej przyprawy zbierane są w momencie ich optymalnej dojrzałości, roznoszący się wokół roślin przyjemnie ciepły zapach jest wskazówką, że nasiona gotowe są do zbiorów. Kolendra w aromacie delikatnie przypomina skórę pomarańczy, rozgryzione nasiono daje niesamowite uczucie ciepła i łagodnej słodyczy.
Z czym to się je?
Kolendra ma bardzo charakterystyczny aromat, jednak jej najważniejszą umiejętnością jest doskonałe podkreślanie innych smaków, nad którymi absolutnie nie dominuje. Możesz dodać ją do mięsnych marynat, nada im wyśmienitego aromatu. Sprawdzi się także w gęstych gulaszach. Jeśli odwaga nie jest Ci obca to możesz dodać odrobinę tej przyprawy do ciast i do własnoręcznie wyrabianego chleba, przyprawa odwdzięczy Ci się fantastycznym aromatem.