KLAUZULA INFORMACYJNA o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO, "CAYENNE" Monika Kędziora informuje, iż:
Aby przyrządzić spaghetti aglio olio wystarczy posiadać makaron, oliwę,...
Mówi się, że najlepszymi narzędziami są te, które można wykorzystać w...
Papryka najlepiej będzie się komponować z mięsem, rybami, gulaszami i...
Nowy produkt
Choć suszenie może nieco zmodyfikować smak oraz aromat poru, to nawet w takiej formie pozostają one na tyle intensywne, że warzywo staje się nieocenionym dodatkiem dla wielu potraw, wzbogacając smak sałatek, surówek, zup czy farszy do mięs. Na pewno warto mieć zawsze pod ręką suszony por, który pozwoli łatwo i szybko urozmaicić codzienne posiłki.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Por jest warzywem pochodzącym z Azji Mniejszej i należy do roślin z rodzin czosnkowatych. Znany był już w starożytności, a szczególne zastosowanie znalazł w kuchni włoskiej. Choć i u nas jest często stosowany jako podstawowy składnik sałatek, a także „przyprawa”.
*Właściwości zdrowotne
Właściwości zdrowotne poru powinny docenić w szczególności osoby borykające się z otyłością, ze słabą przemiany materii, gdyż warzywo to doskonale usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Poza tym por zawiera wiele cennych składników odżywczych, m.in. witaminy, β-karoten, fosfor czy wapń.
Suszony por równie aromatyczny
Choć suszenie może nieco zmodyfikować smak oraz aromat poru, to nawet w takiej formie pozostają one na tyle intensywne, że warzywo staje się nieocenionym dodatkiem dla wielu potraw, wzbogacając smak sałatek, surówek, zup czy farszy do mięs. Na pewno warto mieć zawsze pod ręką suszony por, który pozwoli łatwo i szybko urozmaicić codzienne posiłki.
*ogólnodostępne źródła informacji:Wikipedia